Hei alle,Jeg har laget bloggside fordi jeg gjerne vil fortelle noe jeg liker,og jeg håper at jeg kan øve litt nosken min.Jeg er ny her både språk og kultur... Jeg liker å lage mat,så jeg skal prøve å skrive litt om thai mat:-)
Tuesday, August 01, 2006
Grønnsaker--Opprinnelig
I dag leste jeg Aften avisa om grønnsaker.Jeg synes den er veldig interessant,so jeg skal skrive på bloggen min.Og hvis du ikke leste den,so du kan lese her,Tom yum koong:-)
Tomat:
Kommer opprinnelig fra Sør-Amerika,og kom til Europa med Columbus.
Tomatplanten ble først brukt som prydplante,og det var først på 1800-tallet at tomat ble populær som mat i Italia og andre land rundt Middelhavet.
Så sent som etter første verdenskrig at tomat ble akseptert og vanlig i Nord-Europa.Kalorifattig og rik på A-og C-vitaminer,i tillegg til mineraler.
Agurk:
Kommer opprinnelig fra Indai,der den fortsatt vokser vilt ved foten av Himalaya.
Kom til Norge på 1600-tallet.
Mest vanlig i handelen er salatagurk eller slangeagurk.
Inneholder mye vann,og har lav næringsverdi.
Inneholder likevel noen A- og C-vitaminer,samt kalsium og jern.
Gulrot:
Opprinnelig fra Midtøsten og Sentral-Asia,hvor den har vært dyrket i minst 2000 år.
Den friske,oransje fargen kommer av karoten,som omdannes til vitamin A i organismen vår.
Inneholder en del av andre vitaminer også,foruten kalium og jern.
Rapidsalat:
Krysning av bataviasalat,som er blitt populær i Norge etter at man begynte å dyrke den i drivhus.
Salaten har lange,krøllete blader som er tynne og sprø.
Mild og god i smaken og egner seg spesielt godt til å pynte smørbrød og fat.
Salaten inneholder noe A-,B- og C- vitaminer,samt kalium og kalsium.
Fra Aften avisa Mandag 31.juli 2006
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment