I dag dro jeg til tempelet for å *Dhamboon*.På tempelet møtte jeg mange snille mennesker som kommer fra forskjellige steder.Noen bor så lang fra Oslo,så de måtte kjøre lang vei.Likevel kom de til tempel for å gjøre gode ting samme med andre.Nå er den sommerferie,så jeg har ganske mye tid til å gjøre hva jeg vil.Men etter at skolen begynner,har jeg ikke mye tid å dra til tempel:(
I morges sto jeg opp klokka åtte for å lage mat.Jeg pleier å lage Thai mat,for jeg kan lage bare Thai mat!Hehehe:-)
For to dager siden leste jeg oppskrift som forteller om sterk mat.Det er veldig interessant,men det står på norsk,så jeg brukte mye tid til å oversette i hodet mitt.Jeg har aldri prøvd å lage norskmat før.Selvfølgelig,hvis jeg laget,la jeg deg vet.
Well,I dag vil jeg fortelle om hvodan jeg laget *Tom Jabchai*
***For vegetarian dish*** 6 servings!
Thai vegetable Stew(Tom Jabchai)
Ingredients(Using 10 different vegetables)
- Cabbage 300 g
- Chinese mustard cabbage(pak guang tong) 300 g
- Chinese broccoli(kanah) 300 g
- daikon (hoa chai tou) 300 g
- mushroom 300 g
- cilantro root (rak pak chee) 3-4 roots
- garlic 4-5
- tofu-cubed deep fried 3-4 cubes
- palm sugar 1 tablespoon
- salt 2 teaspoons
- soy sauce 2 tablespoons
- vegetable oil 2 tablespoons
- Maggi sauce 1 tablespoon
- dark soy sauce (sew ew dum) 1-2 tablespoon
- Chinese chives-green 200 g
- celery 300 g
Method
- Cut cabbage into 8 big pieces,and cut all vegetable into moderate sized chunks.
- Heat a wok to high heat and then add 2 tablespoons of oil.Drop in the chopped garlic and cilantro root and stir.Add all vegetable and then add some water,salt,soy sauce,palm sugar and Maggi sauce.Stir to cook about 5 minute and then put all in a big pot.Add mushroom,tofu-cubed deep fried,and dark soy sauce.
- Remove from the heat and serve when the vegetables are done.
- Enjoy!
If you like meat,you can add some meat such as pork,duck,chicken... But for me,I think that it tasty and delicious although no meat!
No comments:
Post a Comment